Regio

Verhaal

Nationaal Park Drentsche Aa

Weinig landschappen in Nederland zijn zo gaaf als de Drentsche Aa. Dichter Rutger Kopland vertoefde hier vaak. Waarom is dit natuurgebied zo bijzonder? En waar kun je wandelen?

Boswandelen in het Drents-Friese Wold

Zin in een mooie lange boswandeling? Nationaal Park het Drents-Friese Wold is na de Veluwe het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland. Tips voor dagwandelingen en meerdaagse tochten.

Wandelen langs wijngaarden in Limburg

Limburg telt zo’n 50 wijngaarden. Tweevoeter geeft je handige tips om een wandeltocht te combineren met een wijnproeverij bij een wijngaard.

Tholen: de roots van de presidenten Roosevelt

De stamvader van de Amerikaanse presidenten Theodore en Franklin Roosevelt komt vermoedelijk uit het Zeeuwse Tholen. In Oud-Vossemeer is een wandelroute langs plekken die daaraan herinneren. Ook elders op Tholen is het fijn wandelen.

Wandelroutes Oldambt en Dollard

Groningen: een handjevol tips voor dagwandelingen in Oldambt en langs de Dollard. Land van zeehonden en kolossale boerderijen.

Historisch wandelen langs de Oude Hollandse Waterlinie

Om te wandelen of om thuis in te bladeren: een wandelgids met 15 wandelroutes, meer dan 200 illustraties en veel wetenswaardigheden.

Wandelen langs de Dommel

Een van de leukste riviertjes van Nederland is de Dommel. Tweevoeter geeft je tips voor mooie wandelingen en vertelt waarom de Dommel zo drommels veelzijdig is.

Bergen: kunst, literatuur en stoomtrein Bello

Een van de mooiste dorpen van Nederland is het Noord-Hollandse Bergen, vooral bekend van schilders, dichters en de voormalige stoomtrein Bello. Wandelmogelijkheden zijn er volop.

Pelgrimspad (LAW 7)

Altijd al een hele LAW-route in Nederland willen uitlopen? Vergeet het populaire Pieterpad. Wat Tweevoeter je aanraadt: kies het Pelgrimspad.

Wandelroute herdenkt redding dobbepaarden Marrum

In 2006 kwamen 150 paarden vast te zitten op een buitendijkse dobbe in Friesland. Een gemarkeerde wandelroute van 7 km vanuit Marrum herinnert aan deze spectaculaire gebeurtenis. Niet toegankelijk in het broedseizoen.