Tweevoeter is een wandelsite zonder winstoogmerk. Het is puur een liefhebberij, de weerslag van een jarenlange verkenning van de wereld buiten de bebouwde kom.

Makers

De wandelroutes zijn gemaakt door Arthur van Essen, Sietske de Vet, Rutger Burgers, Rob Wolfs, Menno Zeeman en Wessel Zweers.
Ontwerp, bouw en redactie van deze site: Wessel Zweers.

Voorgeschiedenis

De voorgeschiedenis van deze site gaat terug tot 1996. Toen begon ik (Wessel) onder de naam Dossier Wandelen een archiefje met mijn artikelen voor diverse wandeltijdschriften. Dat archiefje liep totaal uit de hand. Ik ging gaandeweg steeds meer schrijven over praktische zaken, zoals blaren en wandelschoenen.

In 2002 een nieuwe layout en een nieuwe naam: Tweevoeter. Tot 2008 bijna dagelijks wandelnieuws en ook een nieuwsbrief. Maar ondertussen werd het beheer van de site steeds omvangrijker door het snel groeiende aantal links naar overnachtingsadressen en wandelreisorganisaties, uiteindelijk meer dan 2500.

In 2014-2015 de site van de grond af aan herbouwd en weer een nieuwe naam: Trek 11. De focus kwam meer op vakanties in het buitenland te liggen.

Opnieuw groeistuipen: in 2018 bleek Trek 11 qua inhoud zo omvangrijk geworden dat het tijd werd voor een opsplitsing. Alles over wandelen in Nederland is per 1 februari 2019 overgeheveld naar deze site. Trek 11 blijft zich op het buitenland richten.

Over een paar jaar bedenk ik weer wat nieuws, dat is een ding dat nu al zeker is. Gaaf hoor, dat internet.