Sietske de Vet
Latest posts by Sietske de Vet (see all)

Toegegeven: Zuid-Holland is dichtbevolkt. Toch zijn er, ondanks steden als Rotterdam, Den Haag, Delft en Leiden, ook groene en stille plekjes te vinden. Denk aan het Groene Hart, de Hollandsche Biesbosch en Hollands Duin.
Zuid-Holland herbergt ook veel cultureel erfgoed: van Romeinse Limes, kastelen en molens tot de Atlantikwall, een Duitse verdedigingslinie langs de West-Europese kust.

In het Groene Hart kun je ontsnappen aan de hectiek van de Randstad. Kenmerkend van het gebied zijn de uitgestrekte, groene veenweidegebieden, ontwaterd door windmolens en ringvaarten. De molens van Kinderdijk zijn wereldberoemd.

Nog zo’n toeristische attractie: de bollenvelden, waarvan de Keukenhof het bekendste is. Kies een rustige doordeweekse dag uit om er al wandelend genieten van polderpaden en landgoedbossen. De bollenvelden maken deel uit van Nationaal Park Hollandse Duinen, dat zich uitstrekt van Hillegom tot Hoek van Holland. Richting de kust zijn er legio wandelmogelijkheden in de glooiende duinen en op het strand.

Wandelroutes in Zuid-Holland

Leiden en Oegstgeest Lengte: 10 km (rondje) Beginpunt: station Leiden CS Eindpunt: idem Routemaker: Sietske de Vet
Reeuwijkse Plassen Lengte: 20 km (in te korten) (rondje) Beginpunt: station Gouda Goverwelle Eindpunt: idem Routemaker: Wessel Zweers
Steinse Tiendweg Lengte: 20 km (van A naar B) Beginpunt: NS-station Gouda Goverwelle Eindpunt: NS-station Bodegraven Routemaker: Sietske de Vet

Wandelblog

Historisch wandelen langs de Oude Hollandse Waterlinie Om te wandelen of om thuis in te bladeren: een wandelgids met 15 wandelroutes, meer dan 200 illustraties en veel wetenswaardigheden.
Pelgrimspad (LAW 7) Altijd al een hele LAW-route in Nederland willen uitlopen? Vergeet het populaire Pieterpad. Wat Tweevoeter je aanraadt: kies het Pelgrimspad.

Zuid-Holland van boven