De dichtstbevolkte provincie van een van de dichtstbevolkte landen ter wereld, maar zelfs deze provincie heeft zijn stille plekjes. Zuid-Holland is vooral bekend vanwege het Groene Hart, een groen cultuurlandschap in de rechthoek Amsterdam – Leiden – Dordrecht – Culemborg. De provincie heeft in het westen ook lange stranden en aan de zuidkant weidse eilanden en waarden met kerktorens aan de horizon.

Wandelroutes

Leiden en Oegstgeest Lengte: 10 km (rondje) Beginpunt: station Leiden CS Eindpunt: idem Routemaker: Sietske de Vet
Reeuwijkse Plassen Lengte: 18/20 km (rondje) Beginpunt: station Gouda Goverwelle Eindpunt: idem Routemaker: Wessel Zweers
Steinse Tiendweg Lengte: 20 km (van A naar B) Beginpunt: NS-station Gouda Goverwelle Eindpunt: NS-station Bodegraven Routemaker: Sietske de Vet

Wandelblog

Historisch wandelen langs de Oude Hollandse Waterlinie Om te wandelen of om thuis in te bladeren: een wandelgids met 15 wandelroutes, meer dan 200 illustraties en veel wetenswaardigheden.
Pelgrimspad (LAW 7) Altijd al een hele LAW-route in Nederland willen uitlopen? Vergeet het populaire Pieterpad. Wat Tweevoeter je aanraadt: kies het Pelgrimspad.