Utrechtse Heuvelrug

De Grebbeberg bij Rhenen is samen met de Laarserberg het abrupte oostelijke uiteinde van de Utrechtse Heuvelrug. Voordat je de 52 meter hoge berg beklimt, gaat het in een grote boog om Rhenen heen. De route gaat eerst door de uiterwaarden, met zicht op de Cuneratoren, en daarna dwars over de Heuvelrug. Vanaf de akkers op de eng is de Gelderse Vallei goed te overzien.

Via onverharde wegen en paden beklim je heel geleidelijk de noordhelling van de Grebbeberg, die in 1995 in zijn geheel door de provincie Utrecht is aangewezen als aardkundig monument. Het uitzicht vanaf de top richting de Blauwe Kamer, de Rijn en de Betuwe is om van te likkebaarden.

Het downloaden van deze wandelroute is gratis. Wat je krijgt is een duidelijke routebeschrijving, leuke wetenswaardigheden en een overzichtelijk kaartje waarop de route is ingetekend.

Download de wandelroute GrebbebergKlik op deze preview voor de download, een PDF-bestand van ca. 0,8 MB.

Bergwandelingen in Nederland

Deze route is opgenomen in de gids ‘De mooiste bergwandelingen van Nederland’ van Rutger Burgers, Rob Wolfs en Sietske de Vet. Meer info: www.gegarandeerdonregelmatig.nl.