Wandelroute Hilvarenbeek

Met deze lange rondwandeling vanuit Hilvarenbeek ervaar je hoe uitgestrekt de landgoederen op de Belgische grens onder Tilburg zijn. Na een aanloopje door boerenland bereik je de Rovertse Heide en de noordpunt van Landgoed De Utrecht. Verreweg de meeste kilometers gaan over de landerijen van Gorp en Rovert. Het is een bonte mix van lanen, boswegen, akkerpaden, paadjes langs de beek en over de hei. Bedenk dat het grensgebied 150 jaar geleden nog een onherbergzame woestenij was.

Update 22 mei 2020

Bij het nalopen van deze wandelroute bleek dat knooppunt 96, even buiten Hilvarenbeek, is verplaatst. Daardoor kloppen de bijbehorende routeaanwijzingen niet meer. Het handigste is om hier gewoon op de kaart te lopen, dan kom je vanzelf bij het eerstvolgende knooppunt.
Daarnaast is en blijft de route aan de lange kant. Ik ga bekijken of er twee aparte wandelroutes mogelijk zijn: de huidige route Hilvarenbeek – Gorp – Roovert sterk ingekort, en een nieuwe route door Landgoed Utrecht, mogelijk vanaf een ander startpunt.
(Wessel Zweers)

Routebeschrijving en kaartje

Het downloaden van deze wandelroute is gratis. Wat je krijgt is een duidelijke routebeschrijving, leuke wetenswaardigheden en een overzichtelijk kaartje waarop de route is ingetekend.

Download de wandelroute Gorp en RovertKlik op deze preview voor de download, een PDF-bestand van ca. 2,2 MB.

 

Landgoed de Utrecht