Sietske de Vet
Latest posts by Sietske de Vet (see all)

Met je hond in de auto

Mijn hond vond het heerlijk om mee te gaan in de auto. Die auto stond synoniem voor bos, wandelen, eropuit!

  • Ik vervoerde de hond veilig in een bench, achter in de auto. Bij plotseling remmen schoof de bench naar voren, maar de hond belandde nooit op de voorstoel. Je moet je hond wel van jongs af aan wennen aan de bench. Op latere leeftijd is dat een stuk lastiger.
  • Leg altijd een handdoek in de auto. Dan kun je na het wandelen eerst de natte of vieze vacht van je hond met een doek afnemen, alvorens je bij iemand op bezoek gaat of bij een horecagelegenheid naar binnen gaat.
  • Laat je hond bij warm weer nooit alleen in de auto achter. Een hond transpireert alleen via zijn tong en voetzooltjes. Hij kan zijn warmte moeilijk kwijt. In een afgesloten auto loopt de temperatuur snel op. De kans is groot dat je hond dat niet overleeft.
  • Als het echt moet, parkeer dan de auto in de schaduw. Laat een raampje open en blijf niet langer dan een paar minuten weg.

Met je hond in het OV

Voor zowel de bus als de trein moet je een ‘dagkaart hond’ kopen. Alleen kleine honden die op schoot kunnen zitten of in een tas passen, mogen gratis mee. Hoe en waar je een kaartje kunt kopen voor de hond, lees je op de site van de NS en van de OV-chipkaart: