Sietske de Vet
Latest posts by Sietske de Vet (see all)

Overijssel heeft de wandelaar veel te bieden. Ga naar Twente in het oosten en verwonder je over monumentale havezaten, kastelen en landgoederen. Reis naar het westen om de heidevelden, stuifzanden en bossen van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug te verkennen. Salland wordt aan de westzijde begrensd door de IJssel; volgens sommigen de mooiste rivier van ons land.

In het noorden van de provincie ligt de Kop van Overijssel met het waterrijke Nationaal Park Weerribben-Wieden. Huur eens een kano of fluisterboot en geniet van de prachtige plassen, het wuivende riet en het zompige veen.

Snuif je graag cultuur op? Bezoek dan een middeleeuwse Hanzestad, zoals Zwolle, Kampen of Deventer. Door zich aan te sluiten bij het machtige Hanzeverbond waren deze steden verzekerd van economische bloei. De rijke koopmanshuizen, pakhuizen en veel andere monumenten getuigen daar nog van.

Waar is Overijssel nu op zijn mooist, zul je je afvragen? Dat kun je alleen zelf ontdekken.

Wandelroutes

IJsseldelta rond Windesheim Lengte: 11,5 of 15 km (rondje) Beginpunt: Huiskamer van Herxen, Wijhe Eindpunt: idem Routemaker: Sietske de Vet
Markelose Berg Lengte: 11 km (rondje) Beginpunt: Markelo (bussen vanaf NS-stations Holten, Rijssen en Almelo) Eindpunt: idem Routemaker: Sietske de Vet

Wandelgebieden

Samen wandelen?

Zie de pagina Wandelmaatjes in Overijssel. De laatste 5 reacties:

  • Enny (10 juli 2020)
  • Enny (8 juli 2020)
  • Ab (7 juli 2020)
  • Corrie (6 juli 2020)
  • Enny (6 juli 2020)

Overijssel van boven

Jouw wandeltips