Sietske de Vet
Latest posts by Sietske de Vet (see all)

Glooiende heuvels, vakwerkhuizen en slingerende beekjes: Limburg geeft een buitenlandgevoel. Dat geldt zeker voor Zuid-Limburg, waar de Vaalserberg met een on-Nederlands hoogte van 322 meter boven zeeniveau uitsteekt. Als fervent wandelaar moet je die top natuurlijk bedwingen. Om vervolgens af te zakken naar Maastricht met tal van monumenten, musea, knusse cafés en culinaire restaurants.

Nergens smaken de Limburgse asperges, vers van het land, zo lekker als hier. Een lokaal glas wijn erbij maakt je maaltijd compleet. Benieuwd hoe de wijn geproduceerd wordt? De meeste wijngaarden onthalen je gastvrij voor een rondleiding of proeverij.

Ook het midden en noorden van Limburg met natuurgebieden als De Meinweg, De Grote Peel en De Maasduinen, mogen er zijn. Zwerf door bossen, struin door duinen of bezin je bij beekjes en plassen.

Tot slot mag één culinaire specialiteit niet onvermeld blijven: de Limburgse vlaai. Overal in Nederland te koop, maar nergens zo lekker als in Limburg.

Wandelroutes

Gulperberg en Gerendal Lengte: 16/22 km (van A naar B) Beginpunt: busstation Gulpen Eindpunt: Schin op Geul (bushalte Panhuis) of Gulpen (variant 22 km) Routemaker: Rutger Burgers

Wandelgebieden

Wandelen langs wijngaarden in Limburg Limburg telt zo'n 50 wijngaarden. Tweevoeter geeft je handige tips om een wandeltocht te combineren met een wijnproeverij bij een wijngaard.

Samen wandelen?

Zie de pagina Wandelmaatjes in Limburg. De laatste 5 reacties:

  • Gerry (5 juli 2020)
  • RL (4 juli 2020)
  • Maartje (28 juni 2020)
  • Diana (24 juni 2020)
  • Theo (21 juni 2020)

Limburg van boven

Jouw wandeltips