Sietske de Vet
Latest posts by Sietske de Vet (see all)

Drenthe? Dat betekent rust en stilte. Heidevelden waar je de schaapherder met zijn kudde tegenkomt. Beschutte bossen, veengebieden, brinkdorpen en hunebedden. Om met dit laatste te beginnen: wist je dat deze provincie 52 hunebedden rijk is? Ze hebben geen naam, maar een nummer. Zo heet het grootste hunebed van Nederland D27. Hij ligt in Borger en is bijna 23 meter lang.

Drenthe kent veel natuurgebieden waar je kilometers kunt wandelen zonder iemand tegen te komen: Mantingerzand, Balloërveld, Bargerveen en de drie nationale parken Drentsche Aa, Dwingelderveld en Drents-Friese Wold.

Ik pik er eentje uit: het Dwingelderveld in het zuidwesten van de provincie. Omdat ik onder de indruk was van de uitgestrektheid van de Dwingelose Heide, de gemengde bossen, de grillig gevormde jeneverbesstruiken en de vele vennetjes, zestig stuks totaal. Na afloop van een wandeling is het goed toeven op een terras in zo’n oud brinkdorp als Dwingeloo, Ruinen, of Orvelte. Drenthe smaakt naar meer.

Wandelroutes in Drenthe

Drentsche Aa Lengte: 19 km (van A naar B) Beginpunt: Westlaren, bushalte N34 Eindpunt: NS-station Assen Routemaker: Wessel Zweers

Wandelgebieden

Nationaal Park Drentsche Aa Weinig landschappen in Nederland zijn zo gaaf als de Drentsche Aa. Dichter Rutger Kopland vertoefde hier vaak. Waarom is dit natuurgebied zo bijzonder? En waar kun je wandelen?
Boswandelen in het Drents-Friese Wold Zin in een mooie lange boswandeling? Nationaal Park het Drents-Friese Wold is na de Veluwe het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland. Tips voor dagwandelingen en meerdaagse tochten.

Samen wandelen?

Zie de pagina Wandelmaatjes in Drenthe. De laatste 5 reacties:

  • Wim (10 juli 2020)
  • Anne (9 juni 2020)
  • Patricia (28 mei 2020)
  • Patricia (28 mei 2020)
  • Emre (29 april 2020)

Drenthe van boven

Jouw wandeltips