alles over wandelen

BelgiŽ

West-Vlaanderen

Voor wandelinformatie over de Vlaamse Kust en de rest van de provincie kun je terecht bij Westtoer (www.westtoer.be). Ook hier is een ruim aanbod aan lusvormige wandelroutes en daarnaast zijn er ook al enkele wandelnetwerken (Ieper en Heuvelland). Wil je de West-Vlaamse wandelpaden grondig verkennen dan is de aanschaf van de Wandelbox (met 36 routes) een prima idee.

Wie houdt van mooie, golvende landschappen tijdens een stevige wandeling moet beslist ook eens naar Heuvelland en omgeving, de heuvelachtige regio aan de grens met Frankrijk. Elders in de provincie zijn de wandelpaden zo goed als vlak, ze leiden je door de uitgestrekte Polders, langs de schilderachtige Leie, door de Westhoek met zijn stille dorpen, in de wijde omgeving van Ieper en Poperinge met talrijke oorlogskerkhoven of door de landelijke omgeving van Brugge.

Meer informatie over de respectieve regioís is te vinden bij: de Vlaamse Kust (www.dekust.org), de Westhoek (inclusief Heuvelland) (www.toerismewesthoek.be), het Brugse Ommeland (www.brugseommeland.be) of de Leiestreek (www.toerisme-leiestreek.be).

Wandelverslagen

Aanvullingen zijn welkom, zie de pagina Linkverzoeken.

Campings

Zie verder de algemene pagina Belgie: campings.

Vakantiehuisjes

Zie verder de algemene pagina Belgie: vakantiehuisjes.

Hotels en gastenkamers

Zie verder de algemene pagina Belgie: hotels en gastenkamers.

Wandelgidsen

Zie verder de algemene pagina Belgie: boeken en gidsen.

 

  © Wessel Zweers, 1996-2014